Hoogstraatgemeenschap

Welkom
Wie zijn we?
Spiritualiteit
Het charter
Waarom houden we het vol?

Vriendenkring
Contacten
Geschiedenis en toekomst

Activiteiten:
HOV / Wake
Vierde Kamer
Kennismaking
Lokaal
Uitnodigingen
Verslagen
Persberichten
Contactgegevens
Archief


Print deze paginaKlik hier om uw reacties en/of vragen te versturen
Via deze RSS feed worden uitnodigingen verstuurd voor de diverse activiteiten van de Hoogstraatgemeenschap. Zoals: Wakes, Huiskamer Zonnekind en De Vierde Kamer.

Deprecated: Function split() is deprecated in /home/users/hoogsftp/hoogstraatgemeenschap.nl/php/script.php on line 112

Diversiteitsprijs OVAA voor Zusters van Liefde

 

De OVAA diversiteitsprijs is dit jaar uitgereikt aan De Zuster van Liefde van Schijndel. Uit handen van de voorzitter van de Jury Rob van Gijzel ontving Zuster van Liefde Bets Verbakel de OVAA wissel trofee. Ook bevatte de prijs een geldbedrag van 1000 euro.
De Zusters van Liefde van Schijndel - tegenwoordig bekend als de Hoogstraatgemeenschap – hebben op onnavolgbare wijze oog voor de diversiteit van Eindhovenaren en geven waar nodig uiteenlopende ondersteuning. De gemeenschap bestaat heden ten dage uit religieuzen en leken, gehuwden en ongehuwden die leven vanuit de joodse en christelijke traditie. Spiritualiteit en sociale gerechtigheid staan bij hen hoog in het vaandel waarbij politieke stellingname niet wordt geschuwd. Diversiteit van mensen wordt als meerwaarde gezien en wederzijdse beïnvloeding van levensbeschouwingen ervaren als positief. Concreet wordt steun gegeven aan vluchtelingen in de knel, probleemjongeren van diverse afkomst en tal van kleine en grotere humanitaire projecten in binnen en buitenland. Denken en doen ten aanzien van de meerwaarde van diversiteit komen in deze gemeenschap krachtig samen.