Hoogstraatgemeenschap

Welkom
Wie zijn we?
Spiritualiteit
Het charter
Waarom houden we het vol?

Vriendenkring
Contacten
Geschiedenis en toekomst

Activiteiten:
HOV / Wake
Vierde Kamer
Kennismaking
Lokaal
Uitnodigingen
Verslagen
Persberichten
Contactgegevens
Archief


Print deze paginaKlik hier om uw reacties en/of vragen te versturen
Via deze RSS feed worden uitnodigingen verstuurd voor de diverse activiteiten van de Hoogstraatgemeenschap. Zoals: Wakes, Huiskamer Zonnekind en De Vierde Kamer.

Deprecated: Function split() is deprecated in /home/users/hoogsftp/hoogstraatgemeenschap.nl/php/script.php on line 112

NIEUWS

Tentoonstelling
Naar aanleiding van het 120 jarig bestaan van het klooster aan de Hoogstraat 301 a te Eindhoven is aan de hand van foto’s en teksten een overzicht gegeven van de geschiedenis, het heden en de stappen die zijn gezet om het gebouw te bewaren voor de toekomst. Het liefdewerk dat ooit door de zusters van Schijndel op verzoek van de Gestelse bevolking hier is begonnen gaat door in allerlei mensen, leefgemeenschappen en organisaties die het gebouw tot een dynamische geheel maken. Zie ook het artikel: een klooster vol dynamiek.

De tentoonstelling is open op 23, 26 en 30 oktober en op 2 november telkens van 15.00 tot 17.00 uur. Wij leiden u van harte rond.

 

 

Politiek Avondgebed
Het politiekavondgebed wordt al meer dan 20 jaar door de Hoogstraatgemeenschap 5 6 keer per jaar georganiseerd naar het voorbeeld van Dorothee Slle.
Dorothee Slle was een Duitse Theologe (1929 – 2003), die vooral naam verwierf door haar bijdrage aan de discussies over de politieke en feministische theologie in de jaren ’70 en ’80. Tijdens het Politiek Avondgebed wordt aandacht besteed aan een vorm van maatschappelijk onrecht door analyse en bezinning en wordt gezocht naar een manier om vanuit de avond tot handelen over te gaan.
Voor de jaarcyclus van 2004 – 2005 wordt aandacht besteed aan de multiculturele uitdaging. Op 28 oktober vind is het thema: Een verkenning van de Nederlandse cultuur temidden van zovele.
De avond begint om 20.00 uur in de huiskamer van Hoogstraat 301a te Eindhoven De entree is gratis. Een bijdrage wordt op prijs gesteld.

 

 

Kringbijeenkomst
Op verzoek van de leden van de vriendenkring zal de leefgroep op zondag 17 oktober een inkijkje geven in hun leven. In verband met het 120 jarig bestaan zal deze bijeenkomst een feestelijk karakter hebben. Deze kringzondag staat open voor de leden van de kring en voor hun genodigden.

Mocht u vriend willen worden van de Hoogstraatgemeenschap, neem dan contact op via ons e.mail adres of per telefoon.

 

 

Rondje Hoogstraat
Voor alle bewoners en voor hen die in het grote kloostercomplex werken is er op woensdag 20 oktober ’s avonds een informele ontmoeting. Het doel van deze bijeenkomst is om op een informele manier nader met elkaar kennis te kunnen maken en om aandacht te kunne vragen voor onderwerpen, die voor Ieren van belang zijn.

 

 

Netwerk voor humaan omgaan met vluchtelingen.
De nieuwsbrief van oktober is uit.
Bezoek hun web-site: www.hov.dse.nl