"> Hoogstraatgemeenschap - Pers

Persberichten

Herdenking omgekomen vluchtelingen aan EU-grenzen

Op donderdag 3 november worden de duizenden vluchtelingen die omgekomen zijn aan de Europese grenzen herdacht tijdens een bijeenkomst in de huiskamer van de Hoogstraatgemeenschap Hoogstraat 301 A te Eindhoven. Aanvang 20.00 uur.
Iedereen is van harte uitgenodigd om deel te nemen.
De bijeenkomst is deels informatief, deels bezinnend en wordt afgesloten met een kranslegging bij het herinneringsmonument aan de inrit.
Na afloop is er gelegenheid voor verdere ontmoeting met een kop koffie of thee.

Aan de buitengrenzen van Europa spelen zich dagelijks drama’s af. Mensen die op zoek zijn naar een beter en veiliger leven verdrinken in zee of komen op andere manieren onderweg om. Meestal naamloos in stilte. In 2014 en 2015 waren er meer dan 3.000 per jaar te betreuren en in 2016 was het aantal doden eind juni al 3.000.

De herdenking vindt plaats onder verantwoordelijkheid van het Netwerk voor Humaan Omgaan met Vluchtelingen (HOV): www.humaanomgaanmetvluchtelingen.nl , tel 040 25 25 609

 

Lesbos: een humanitaire crisis aan de grens van Europa

Mpanzu Bamenga, lid van de Eindhovense gemeenteraad voor D66, deskundig op het gebied van mensenrechten en zeer betrokken bij het lot van vluchtelingen, is met eigen ogen gaan kijken op Lesbos naar de opvang van vluchtelingen.
Hij wil vertellen van wat hij zag en mee maakte.
U wordt daarom uitgenodigd om te komen luisteren en om mee te praten op woensdagavond 15 juni. De avond wordt gehouden in de Hoogstraatgemeenschap, Hoogstraat 301 A te Eindhoven; aanvang 19.30 uur (inloop vanaf 19.00 uur). Wat kunt u als individu doen? Wat kan de politiek doen?
De avond wordt georganiseerd door het netwerk van Humaan Omgaan met Vluchtelingen in samenwerking met D66 Eindhoven. De toegang is gratis.