Hoogstraatgemeenschap

Welkom
Wie zijn we?
Spiritualiteit
Het charter
Waarom houden we het vol?

Vriendenkring
Contacten
Geschiedenis en toekomst

Activiteiten:
HOV / Wake
Vierde Kamer
Kennismaking
Lokaal
Uitnodigingen
Verslagen
Persberichten
Contactgegevens
Archief


Print deze paginaKlik hier om uw reacties en/of vragen te versturen
Via deze RSS feed worden uitnodigingen verstuurd voor de diverse activiteiten van de Hoogstraatgemeenschap. Zoals: Wakes, Huiskamer Zonnekind en De Vierde Kamer.

Deprecated: Function split() is deprecated in /home/users/hoogsftp/hoogstraatgemeenschap.nl/php/script.php on line 112

PERSBERICHT


Wake bij Bijlmerbajes

Op vrijdag 25 maart, goede vrijdag, wordt om 2 uur een Franciscaans-islamitische wake gehouden bij de Bijlmerbajes aan de H.J.E.Wenchenbachweg 4 te Amsterdam.
Vanuit Eindhoven vertrekt een groeiend aantal mensen om daar aan deel te nemen. De deelnemers komen om 10.00 uur in het klooster aan de Hoogstraat 301 A bijeen, om na een korte uitleg en een eenvoudige maaltijd samen met de trein op weg te gaan. (kosten retour met korting € 17,-- )
De deelnemers willen stil staan bij wat er in deze gevangenis met mensen gebeurt. In de afgelopen jaren zijn er steeds meer gevangenissen voor vreemdelingen in Nederland gekomen. Ondertussen 10 of 11 met 2800 cellen. Het enige misdrijf dat hun wordt aangerekend is dat zij niet over de juiste papieren beschikken. Zij worden daarom opgesloten, zelfs cellulair, gemiddeld ongeveer vier maanden. Ook vrouwen met kinderen gaan de gevangenis in. Ca. 35% van de vreemdelingen worden na maanden van onzekerheid gedeporteerd. De rest wordt op straat gezet, waar ze als illegaal mogen overleven tot ze weer worden opgepakt.
De wake wil een teken van solidariteit zijn voor deze grensgevangenen. Het is tevens een duidelijk blijk dat de deelnemers grote vragen hebben bij het opsluiten van mensen die niets misdaan hebben.
De solidariteitstocht wordt georganiseerd door ‘De Kring’, een vriendengroep van het klooster aan de Hoogstraat.
Wie mee wil gaan kan zich opgeven bij de Hoogstraatgemeenschap: tel. 2525609. (Graag zo spoedig mogelijk)