Hoogstraatgemeenschap

Welkom
Wie zijn we?
Spiritualiteit
Het charter
Waarom houden we het vol?

Vriendenkring
Contacten
Geschiedenis en toekomst

Activiteiten:
HOV / Wake
Vierde Kamer
Kennismaking
Lokaal
Uitnodigingen
Verslagen
Persberichten
Contactgegevens
Archief


Print deze paginaKlik hier om uw reacties en/of vragen te versturen
Via deze RSS feed worden uitnodigingen verstuurd voor de diverse activiteiten van de Hoogstraatgemeenschap. Zoals: Wakes, Huiskamer Zonnekind en De Vierde Kamer.

Deprecated: Function split() is deprecated in /home/users/hoogsftp/hoogstraatgemeenschap.nl/php/script.php on line 112

PERSBERICHT


Nasir, kind van 10, opgesloten in Nederland.

Nasir is één van de 50 kinderen die in Nederland opgesloten zitten in een van de speciale gevangenissen voor vluchtelingen. Ze krijgen geen onderwijs hoewel zij daar recht op hebben. De kans op een ernstig trauma door deze detentie is groot.
Nasir heeft geluk gehad door een rechtelijke uitspraak. Hij is nu vrij en mag beginnen aan het verwerken van wat hem is aangedaan.
Defence for children klaagt over het schenden van kinderrechten door justitie. Toch gaat ons land door met het opsluiten van deze kinderen.
De opsluiting vindt niet plaats omdat de vluchtelingen of hun kinderen iets crimineels gedaan zouden hebben, maar enkel omdat zij niet beschikken over geldige identiteitspapieren.
Op zaterdag 2 april van 2 tot 3 uur houdt het netwerk voor Humaan Omgaan met Vluchtelingen (H.O.V.) en Vluchtelingen in de Knel een protestwake op de markt van Eindhoven. Dit protest, waar o.a. de zanggroep ‘Het lopend Vuurtje’ een bijdrage aan levert, vindt plaats in het kader van de Europese actiedag tegen de deportaties van en tegen de detentiecentra voor vluchtelingen.
Wie mee wil doen met de protest-wake is van harte welkom.
Informatie bij Gerard van de Ven, tel 2525609 (H.O.V.) of Willem-Jan van Wijk, tel. 2569517 (Vluchtelingen in de Knel)