Hoogstraatgemeenschap

Welkom
Wie zijn we?
Spiritualiteit
Het charter
Waarom houden we het vol?

Vriendenkring
Contacten
Geschiedenis en toekomst

Activiteiten:
HOV / Wake
Vierde Kamer
Kennismaking
Lokaal
Uitnodigingen
Verslagen
Persberichten
Contactgegevens
Archief


Print deze paginaKlik hier om uw reacties en/of vragen te versturen
Via deze RSS feed worden uitnodigingen verstuurd voor de diverse activiteiten van de Hoogstraatgemeenschap. Zoals: Wakes, Huiskamer Zonnekind en De Vierde Kamer.

Deprecated: Function split() is deprecated in /home/users/hoogsftp/hoogstraatgemeenschap.nl/php/script.php on line 112

Persbericht

Zinloze opsluiting

In Nederland worden nog steeds mensen zinloos gevangen gezet. Uitgeprocedeerde vluchtelingen worden onder het excuus van uitzetting opgesloten. Uitzetten lukt meestal niet en na 6 tot 9 maanden wordt man/vrouw/gezin weer op straat worden gezet. Als de persoon het dan niet lukt om binnen 24 uur het land te verlaten, kunnen zij opnieuw opgepakt worden en begint het hele verhaal weer opnieuw. Nederland schendt de menswaardigheid van de vluchtelingen.
Hier wordt geen enkel belang mee gediend; het kost veel menselijk leed en handen vol geld.
In Nederland zijn binnenkort 15 gevangenissen voor 2500 mensen zonder papieren. In 1993 was er slechts één gevangenis met 150 plaatsen.
Op zaterdag 12 mei wordt op de markt van Eindhoven van 14.00 tot 15.00 uur een wake gehouden als protest tegen het gevangen zetten van vluchtelingen die niet over geldige papieren beschikken.
De Wakegroep, Vluchtelingen in de Knel en het Netwerk voor Humaan Omgaan met Vluchtelingen nodigt ieder die dat wil uit om zich bij de wake aan te sluiten.

Informatie: Gerard van de Ven (tel. 040.2525609) of Willem-Jan van Wijk (tel.040.2569517)