Hoogstraatgemeenschap

Welkom
Wie zijn we?
Spiritualiteit
Het charter
Waarom houden we het vol?

Vriendenkring
Contacten
Geschiedenis en toekomst

Activiteiten:
HOV / Wake
Vierde Kamer
Kennismaking
Lokaal
Uitnodigingen
Verslagen
Persberichten
Contactgegevens
Archief


Print deze paginaKlik hier om uw reacties en/of vragen te versturen
Via deze RSS feed worden uitnodigingen verstuurd voor de diverse activiteiten van de Hoogstraatgemeenschap. Zoals: Wakes, Huiskamer Zonnekind en De Vierde Kamer.

Deprecated: Function split() is deprecated in /home/users/hoogsftp/hoogstraatgemeenschap.nl/php/script.php on line 112

PERSBERICHTEN   Oude Persberichten   Uitnodigingen

 

10 jaar Koppelingswet; 10 jaar uitsluiting

 

Op 21 juni houdt Vluchtelingen in de Knel samen met het Netwerk voor Humaan Omgaan met Vluchtelingen een wake op de markt van Eindhoven van 14.00 tot 15.00 uur.
Thema: 10 jaar koppelingswet / 10 jaar uitsluiting.

In juli 1998 werd in Nederland de Koppelingswet van kracht. Deze wet sluit uitgeprocedeerde vluchtelingen uit van het recht op eerste levensbehoeften. Vluchtelingen mogen niet werken voor hun eigen brood, maar hebben ook geen recht op uitkering. Zij mogen niet huren, lessen volgen of zichzelf verzekeren tegen ziektekosten. De sociale basisrechten, waar ieder ander in Nederland wel recht op heeft, zijn hen ontnomen. Vluchtelingen zitten klem. Terugkeren kan in veel gevallen niet, ook niet met behulp van Justitie, maar volgens deze Koppelingswet mag op een menswaardige wijze leven, hier ook niet!

Iedereen die mee wil doen met de wake is van harte welkom. Tijdens de wake wordt informatie verstrekt. Het koor van ‘Het Lopend Vuurtje’ verleent zijn medewerking.

Informatie bij Vluchtelingen in de Knel tel 040. 2569517 of Gerard van de Ven tel 040.2525609