Hoogstraatgemeenschap

Welkom
Wie zijn we?
Spiritualiteit
Het charter
Waarom houden we het vol?

Vriendenkring
Contacten
Geschiedenis en toekomst

Activiteiten:
HOV / Wake
Vierde Kamer
Kennismaking
Lokaal
Uitnodigingen
Verslagen
Persberichten
Contactgegevens
Archief


Print deze paginaKlik hier om uw reacties en/of vragen te versturen
Via deze RSS feed worden uitnodigingen verstuurd voor de diverse activiteiten van de Hoogstraatgemeenschap. Zoals: Wakes, Huiskamer Zonnekind en De Vierde Kamer.

Deprecated: Function split() is deprecated in /home/users/hoogsftp/hoogstraatgemeenschap.nl/php/script.php on line 112

PERSBERICHTEN   Oude Persberichten   Uitnodigingen

 

Wake op Catharinaplein

Op zaterdag 13 december wordt op het plein voor de Catharinakerk in Eindhoven van 14.00 tot 15.00 uur een wake gehouden om aandacht te vragen voor de mensenrechten van vluchtelingen in Nederland. Dit naar aanleiding van de internationale dag van de Rechten van de Mens; ook in Nederland worden die geschonden.
Amnesty International heeft in juli van dit jaar een rapport uitgebracht over de behandeling van vluchtelingen in Nederland die in vreemdelingendetentie zijn vastgezet.
In Nederland is het een vanzelfsprekendheid geworden om vreemdelingen zomaar op te pakken en vast te zetten, zonder dat een strafbaar feit is gepleegd. Zij worden gedetineerd, zonder dat aangegeven wordt voor hoe lange tijd zij worden vast gehouden. Dat kan maanden duren, in enkele gevallen zelfs anderhalf jaar. Het effect van deze handelwijze is dat mensen gebroken worden. In vele gevallen slaagt de overheid er niet in om de vreemdelingen het land uit te zetten, waarna zij weer op straat worden gezet. Ze kunnen dan weer gewoon ieder moment opgepakt worden en opnieuw vastgezet worden.
De wake vindt plaats met medewerking van actiekoor ‘Het Lopend Vuurtje’.
Iedereen kan deelnemen aan deze wake.
Info bij Vluchtelingen in de Knel of het Netwerk voor Humaan Omgaan met Vluchtelingen, tel. 040.2569517 / 2525609.