Hoogstraatgemeenschap

Welkom
Wie zijn we?
Spiritualiteit
Het charter
Waarom houden we het vol?

Vriendenkring
Contacten
Geschiedenis en toekomst

Activiteiten:
HOV / Wake
Vierde Kamer
Kennismaking
Lokaal
Uitnodigingen
Verslagen
Persberichten
Contactgegevens
Archief


Print deze paginaKlik hier om uw reacties en/of vragen te versturen
Via deze RSS feed worden uitnodigingen verstuurd voor de diverse activiteiten van de Hoogstraatgemeenschap. Zoals: Wakes, Huiskamer Zonnekind en De Vierde Kamer.

Deprecated: Function split() is deprecated in /home/users/hoogsftp/hoogstraatgemeenschap.nl/php/script.php on line 112

VERSLAGEN   Oude Verslagen   HOV

 

Wake op de markt van Eindhoven 26 april 2008

Een zonovergoten markt. Ontspannen mensen op terrasjes.
Maar ook een wake groep, die het er niet mee eens is dat op deze dag ongeveer 1500 vluchtelingen opgesloten zitten in detentiecentra, waar het zonlicht niet of nauwelijks kan doordringen. Zij zitten daar enkel en alleen omdat zij geen geldige papieren hebben. En hun opsluiting kan maanden tot zelfs een jaar duren. Hoelang weet niemand.
Onder het winkelend publiek waren veel mensen die zich wilden laten informeren en wel net zo veel die afwijzend of ongeïnteresseerd voorbij liepen. 40 mensen schreven een kaart om een vluchteling een hart onder de riem te steken.
Ook Jean Paul Smits van de bezoekersgroep van Schiphol Oost was aanwezig en informeerde de voorbijgangers over de harde conclusies van het Europese Comité inzake voorkoming van foltering en onmenselijke of vernederende behandeling of bestraffing (CPT). In een rapport zeggen zij o.a. dat een gevangeis niet de geschikte plaats is om iemand op te sluiten die niet is veroordeeld, noch verdacht wordt van een strafbaar feit.

Op 20 juni is het wereldwijd de dag van de vluchteling. In het kader daarvan wil de wake groep op zaterdag 21 juni opnieuw aandacht vragen voor de situatie, zodat er uiteindelijk een klimaat ontstaat van een menselijke omgang met vluchtelingen.

Gerard van de Ven

Toespraak

Bajesboten verboden in Europa

Stuur een kaartje