Hoogstraatgemeenschap

Welkom
Wie zijn we?
Spiritualiteit
Het charter
Waarom houden we het vol?

Vriendenkring
Contacten
Geschiedenis en toekomst

Activiteiten:
HOV / Wake
Vierde Kamer
Kennismaking
Lokaal
Uitnodigingen
Verslagen
Persberichten
Contactgegevens
Archief


Print deze paginaKlik hier om uw reacties en/of vragen te versturen
Via deze RSS feed worden uitnodigingen verstuurd voor de diverse activiteiten van de Hoogstraatgemeenschap. Zoals: Wakes, Huiskamer Zonnekind en De Vierde Kamer.

Deprecated: Function split() is deprecated in /home/users/hoogsftp/hoogstraatgemeenschap.nl/php/script.php on line 112

Verslag Herdeking schipholbrand Eindhoven


Herdeking schipholbrand EindhovenHet is in Eindhoven een bijzondere herdenking geweest. De bijeenkomst vond plaats in de Hal van Honderd in het stadhuis. Onder de ca. 90 deelnemers bevond zich één van de overlevenden, verschillende vluchtelingen, relatief veel jongeren,  vertegenwoordigers van politieke partijen en de wethouder van welzijn en milieu.
Na het voorlezen van de namen van de slachtoffers (met iets van hun achtergronden) en na het aansteken van de herdenkingskaarsen, was het indrukwekkend stil. Het gesol met de overlevenden werd aan de hand van nuchtere feiten verwoord, waarna één van de vluchtelingen chronologisch vertelde over haar ervaringen met justitie tijdens twee detenties.
Een koor en twee rappers vertolkten gevoelens en gedachten.
De herdenking werd afgesloten bij het vrijheidsmonument op het stadhuisplein. Een krans van bloemen en kaarsjes lag op het monument. Een lied over zo'n krans voor hen die doelloos sterven besloot de avond. Klik hier om de de website van Stichting Vluchtelingen in de Knel te bekijken.

Overige verslagen zijn te vinden op de volgende website http://www.schipholwakes.nl/