Over ons

Wie zijn wij?

Onze woongroep bestaat momenteel uit vier volwassenen en twee kinderen. Op korte termijn hopen wij onze gemeenschap aan te mogen vullen met twee nieuwe bewoners.

Wij proberen de kernwaarden van de zusters op een eigentijdse manier en met eigen accenten en kleur vorm te geven.

  • Gastvrijheid
    – het bieden van tijdelijke opvang aan vluchtelingen: we hebben drie gastenkamers voor mensen die via Vluchtelingen in de Knel bij ons komen en tijdelijk een plek zoeken waar zij zich veilig  weten en tot rust kunnen komen.
    – het bieden van een plek waar je mag zijn die je bent, welkom bent voor een kop koffie, een           gesprek en ontmoetingen met anderen. Op de woensdagochtend is er een koffieuurtje waarin  we elkaar ontmoeten, ook buren komen hier naartoe. Het is een waardevol moment waarin echte contacten ontstaan.
    – het bieden van ruimte aan andere organisaties.
  • Opkomen voor sociale gerechtigheid
  • Aandacht voor behoud van de aarde: Wij zijn een groene gemeenschap: Wij kopen verantwoord in, zoveel mogelijk biologisch en/of fair-trade, seizoensgebonden en lokaal. Wij gaan zuinig om met energie en streven naar hergebruik van goederen.
  • Aandacht voor stilte en bezinning: we zijn een religieuze leefgemeenschap die met een open blik naar de wereld kijkt, in verwondering. We komen elke dag samen in de stilteruimte voor gebed, samen zingen. Op zondag ontvangen we gasten in onze viering.

Onder deze pijlers ligt onze spiritualiteit. Die is niet zo gemakkelijk in een paar woorden te vangen. Christelijke wortels maar met een grote openheid naar andere religies en levensbeschouwingen.
Naast onze plek als lid in de Hoogstraatgemeenschap, hebben we allen een baan buitenshuis. De kinderen gaan nog naar school.

De Hoogstraatgemeenschap maakt onderdeel uit van het Kloosterhof van Gestel
https://hetkloosterhofvangestel.dse.nl : Wij hebben goede contacten met de andere organisaties in het pand. De Hoogstraatgemeenschap verzorgt maandelijks een lunch voor allen die werken in het pand.

De Kring is een groep mensen (ca. 20 personen), betrokken bij de leefgroep. Elke derde zondagochtend komt zij samen voor een verdiepende bijeenkomst die elke keer door twee mensen wordt voorbereid. De thema’s zijn veelzijdig maar maatschappelijk betrokken in de breedste zin van het woord. Er is een inleiding. Daarna volgt een gesprek, vaak in kleine groepjes. Een viering als afsluiting en we delen daarna de maaltijd.