Hoogstraatgemeenschap

Welkom
Wie zijn we?
Spiritualiteit
Het charter
Waarom houden we het vol?

Vriendenkring
Contacten
Geschiedenis en toekomst

Activiteiten:
HOV / Wake
Vierde Kamer
Kennismaking
Lokaal
Uitnodigingen
Verslagen
Persberichten
Contactgegevens
Archief


Print deze paginaKlik hier om uw reacties en/of vragen te versturen
Via deze RSS feed worden uitnodigingen verstuurd voor de diverse activiteiten van de Hoogstraatgemeenschap. Zoals: Wakes, Huiskamer Zonnekind en De Vierde Kamer.

Deprecated: Function split() is deprecated in /home/users/hoogsftp/hoogstraatgemeenschap.nl/php/script.php on line 112

PERSBERICHTEN   Oude Persberichten   Uitnodigingen

 

Op Goede Vrijdag  2 april:

 

Brabant waakt  bij Detentiecentrum Schiphol-Oost

 

Op vrijdag 2 april kan men  vanuit Eindhoven en omgeving meedoen aan een gezamenlijke wake bij detentiecentrum Schiphol -Oost. Op deze manier wordt  een signaal afgegeven van solidariteit met de vele onschuldige grensgevangenen die daar verblijven om uitgezet te worden.

 

Opgave kan tot 29 maart via het telefoonnummer 040- 25.25.609 van de Hoogstraatgemeenschap of per e-mail info@hoogstraatgemeenschap.nl.

De kosten bedragen 15 euro per persoon.

De wake wordt verzorgd door de Franciscaanse vredeswacht.

 

In deze gevangenis pal naast de startbaan zitten veel onschuldige mensen die niet in Nederland mogen (ver)blijven, omdat ze niet over de juiste papieren beschikken.

In de ogen van internationale organisaties als Amnesty International is deze opsluiting van mensen in strijd met de internationale verdragen en menselijke waardigheid.

Deze wake juist organiseren op Goede Vrijdag heeft een symboolwaarde. Op deze manier wordt verband gelegd met iedereen die onschuldig wordt veroordeeld of gevangen wordt gezet.

Degenen die in het detentiecentrum vertoeven staan immers onder een strenger regime dan in een  normale gevangenis. Er is minder tijd om te luchten, er is weinig contact met de buitenwereld en er bestaat  nauwelijks gelegenheid tot recreatie. Dit, terwijl men niets heeft misdaan maar gedetineerd is omdat men niet over de goede papieren beschikt.

 

Vluchtelingen in de knel, H.O.V., De Hoogstraatgemeenschap en haar Kring in Eindhoven roepen iedereen op om op deze wijze het humane gedachtegoed van Pasen vorm te geven.

Vanaf 11.00 uur is iedereen van harte welkom aan de Hoogstraat 301-a te Eindhoven voor een eenvoudige lunch.

De bus vertrekt uiterlijk 12.00 uur. In de bus zelf wordt aandacht besteed  aan de inhoudelijke voorbereiding van de wake.

De terugkomst wordt rond zessen verwacht.

 

Voor wie op eigen gelegenheid wil gaan is het adres van Schiphol-Oost: Ten Pol 64,

1438 AJ Oude Meer.  Zie: www.schipholwakes.nl.

Zie ook: www.hoogstraatgemeenschap.nl