Bijeenkomst de Verandering over stadslandbouw

Buurten over Stadslandbouw:

 

Voor iedereen met groene vingers

 

Wilt u graag weten wat stadslandbouw voor de stad kan betekenen? Of wilt u graag samen de buurt groener maken, een buurtmoestuin beginnen of u als vrijwilliger inzetten? Of bent u gewoon benieuwd naar de laatste ontwikkelingen op dat gebied in onze mooie stad? Kom dan op woensdag 30 augustus naar de huiskamer van de Hoogstraatgemeenschap aan de Hoogstraat 301-a. André Cools van Proeftuin040 verzorgt dan een themabijeenkomst over sociale stadslandbouw. Het begint om 20.00 uur en is om 22.00 uur afgelopen. De toegang is gratis.

 

Stadslandbouw is een veelomvattend fenomeen. Er zijn leegstaande flats en high tech kassen bovenop supermarkten waar professionele voedselproductie plaatsvindt. Maar er zijn ook veel burgerinitiatieven waar plantsoenen worden omgetoverd tot natuurlijke speeltuinen of waar een stukje braakliggend terrein als buurtmoestuin gebruikt wordt. Ook worden er tal van bijeenkomsten georganiseerd om de natuur beter te leren kennen. In Eindhoven zijn er zo’n 40 van dit soort burgerinitiatieven die samen de stad groener en duurzamer maken. André Cools vertelt over wat stadslandbouw inhoudt en welke concrete activiteiten er plaatsvinden. Daarnaast vertelt hij hoe er samen met de stad en de gemeente aan een visie gewerkt wordt, en wat de mogelijkheden in uw wijk of buurt zijn. Het wordt een avond waarop u ideeën opdoet, ervaringen uitwisselt en gestimuleerd wordt om uw groene vingers te tintelen. Na afloop kunt u zich opgeven voor een excursie naar Stadsakkers waar men o.a. sinds 2013 op biologische wijze voedsel verbouwt voor de Voedselbank.

De bijeenkomst wordt georganiseerd door Werkgroep De Verandering van de Hoogstraatgemeenschap. Ze maakt deel uit van een reeks themabijeenkomsten die tot doel hebben om aandacht te vragen voor de noodzakelijke kanteling naar een meer duurzame en rechtvaardige samenleving. Voor meer informatie: deverandering.eindhoven@gmail.com of bellen naar Stephan Mulder, tel: 06- 291 72 252.