Hoogstraatgemeenschap

Welkom
Wie zijn we?
Spiritualiteit
Het charter
Waarom houden we het vol?

Vriendenkring
Contacten
Geschiedenis en toekomst

Activiteiten:
HOV / Wake
Vierde Kamer
Kennismaking
Lokaal
Uitnodigingen
Verslagen
Persberichten
Contactgegevens
Archief


Print deze paginaKlik hier om uw reacties en/of vragen te versturen
Via deze RSS feed worden uitnodigingen verstuurd voor de diverse activiteiten van de Hoogstraatgemeenschap. Zoals: Wakes, Huiskamer Zonnekind en De Vierde Kamer.

Deprecated: Function split() is deprecated in /home/users/hoogsftp/hoogstraatgemeenschap.nl/php/script.php on line 112

VERSLAGEN   Oude Verslagen   HOV

 

WAKE 20 FEBRUARI IN EINDHOVEN

GEEN VLUCHTELING OP STRAAT

 

Geen Vluchteling op Straat!

Op 20 februari jl. werd door Vluchtelingen in de Knel en het HOV een wake georganiseerd op de markt in Eindhoven. Het thema was “Geen vluchteling op straat”.

Nog steeds komen iedere dag vluchtelingen op straat terecht in Nederland. De beloofde sluitende aanpak, waarbij niemand op straat terecht zou komen, blijkt niet te werken. Het gaat om gezinnen met kinderen, alleenstaande vrouwen en mannen die veelal niet terug kunnen naar hun land van herkomst. Zij worden daarmee veroordeeld om te overleven in de illegaliteit en kunnen geen kant uit. Dit probleem zal in de komende tijd alleen maar groter worden. Op de vooravond van de verkiezingen wilde de wakegroep aandacht vragen voor deze mensen.

Er was een goede opkomst, alle gedrukte flyers werden uitgedeeld en, naast een afwijzende houding van veel mensen, waren er ook goede gesprekken en was er begrip voor de situatie. De wake werd goed ondersteun door het aktiekoor Lopend Vuurtje. Aan het eind van de dag telden we 23 kaarten die door tussenkomst van geestelijke verzorgers in detentiecentra kunnen worden uitgedeeld aan gedetineerde asielzoekers, als bemoediging.